Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe do zrobienia ciasteczka. Dodatki można dodać, według uznania. Ja zrobiłam z czekoladą, migdałami i rodzynkami
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3528
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3766
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 587
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3528
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 610
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3766
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 324
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 587
Składniki
Migdały i rodzynki pokroić na mniejsze kawałki. Czekoladę, posiekać nożem. Masło utrzeć mikserem z cukrem.Dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować. Na koniec wbić jajko i miksować, aż ciasto zrobi się jednolite. Dodać czekoladę, migdały i rodzynki. Wymieszać łyżką. Nabierać łyżeczką ciasto i formować małe kulki. Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w kilku centymetrowych odstępach.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 15 minut. Ściągać z blaszki po wystudzeniu.