Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mega czekoladowe, mięciutkie, rozpływające się w ustach :-)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Gorzką czekoladę, masło i cukier roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Dodawać jajka, jedno po drugim, mieszając po każdym trzepaczką. Następnie wsypać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Silikonową foremkę wysmarować lekko olejem i umieścić na zimnej kratce od piekarnika.
Ciasto rozdzielić pomiędzy zagłębienia w formie i piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Przed wyjęciem z formy donuty należy odstawić na ok. 10 min (aby przy wyjmowaniu się nie połamały)
Po wystudzeniu pączków należy polać je polewą.
Polewa: Białą czekoladę i masło należy roztopić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i polać pączki.
Odczekać trochę aż polewa zastygnie. Smacznego :-) (Z podanych proporcji wychodzi 18 mniejszych pączków)