Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mega czekoladowe, mięciutkie, rozpływające się w ustach :-)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104849
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23043
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104849
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Gorzką czekoladę, masło i cukier roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Dodawać jajka, jedno po drugim, mieszając po każdym trzepaczką. Następnie wsypać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Silikonową foremkę wysmarować lekko olejem i umieścić na zimnej kratce od piekarnika.
Ciasto rozdzielić pomiędzy zagłębienia w formie i piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Przed wyjęciem z formy donuty należy odstawić na ok. 10 min (aby przy wyjmowaniu się nie połamały)
Po wystudzeniu pączków należy polać je polewą.
Polewa: Białą czekoladę i masło należy roztopić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i polać pączki.
Odczekać trochę aż polewa zastygnie. Smacznego :-) (Z podanych proporcji wychodzi 18 mniejszych pączków)