Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35865
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35865
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Składniki
Drożdże wymieszaj z łyżeczką cukru i mąki oraz z mlekiem.
Odstaw do wyrośnięcia.
Podgrzej mleko, dodaj cukier, cukier waniliowy, sól i masło.
Wymieszaj mąkę, sól, jajko, żółtko i rozczyn.
Dodaj rozpuszczone masło i wymieszaj. Odstaw.
Formę do donutów wysmaruj olejem i oprósz mąką. Napełnij ciastem.
Odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.
Piecz 20 minut w 180 st. C.
Ozdób lukrem i posypkami.