Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z morelami i kruszonką to świetna propozycja na podwieczorek do szklanki mleka. Smacznego.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 584
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19716
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 451
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 584
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19716
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 451
Składniki
Drożdże kruszymy do miski. Wsypujemy cukier, cukier waniliowy i wlewamy ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Z ciasta rwiemy kawałki wielkości większej mandarynki i robimy kulkę. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczamy. Morele kroimy na pół, pozbywamy się pestki. Układamy na bułeczkach. Składniki kruszonki mieszamy ze sobą. Posypujemy bułeczki. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)