Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowiec z dynią"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
<strong> Przepis przysłała Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>
Miąższ dyni pokrój w drobną kostkę, rozgotuj w pół szklanki mleka. Drożdże utrzyj z resztą mleka i łyżeczką cukru. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Masło stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj rozczyn drożdżowy, cukier, aromat, masło, olej i dynię. Wyrób gładkie ciasto. Przykryj, odstaw na godzinę. Ciasto ponownie lekko wyrób. Napełnij keksówkę (10 na 32 cm).
Kruszonka: mąką, cukier i masło zagnieć, rozetrzyj palcami. Posyp ciasto, odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. Piecz ok. 30 minut w temp. 170°C.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie