Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżówki z masą twarogową i cynamonem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34697
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34697
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
kruszonki utrzyj, schłodź.
Ciasto: drożdże, mleko, po łyżce cukru i mąki rozrób. Margarynę stop, ostudź. Do wyrośniętego rozczynu dodaj jajka, sól, resztę cukru i mąki, wyrób, pod koniec wlej margarynę. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj na półtora cm, wytnij koła. Zrób wgłębienia, posma ruj roztrzepanym jajkiem. Twaróg i żółtko zmiksuj. Dodaj cynamon, mąkę i powidła, utrzyj. Napełnij drożdżówki, ułóż pokrojone śliwki, posyp kruszonką. Piecz 20 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie