Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy jesień, mnóstwo różnych owoców , wśród których królują nasz rodzime jabłka. To ciasto robi się szybko, Jest smaczne i wilgotne. Polecam.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Ubić białka z odrobiną soli, stopniowo dodawać cukier, po jednym żółtku i obie przesiane i zmieszane z proszkiem mąki. Na koniec dodać cytrynę i aromat oraz gorącą wodę. Ciasto podzielić na dwie nierówne części. Do mniejszej - dodać kakao i kolejne dwie łyżki gorącej wody bo ciasto po dodaniu kakao-zgęstnieje. Wykładać po łyżce do tortownicy. Cząstki jabłek "wcisnąć" gęsto w ciasto . Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec około 50 minut. Po ostygnięciu można oprószyć cukrem pudrem, używając gęstego sitka. Ciasto jest wilgotne, pachnące i długo pozostaje świeże.