Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowe ciasto ze śliwkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem, wlej olej i ucieraj dłuższą chwilę. Wlej śmietanę, ucieraj. Na końcu dodaj ubite białka.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ciasta. Podziel je na pół, do połowy dosyp kakao. Do wysmarowanej masłem formy wlej ciemne ciasto, potem jasne, na końcu dodaj śliwki bez pestek. Piecz 40 minut w 180°C.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień