Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne, wilgotne ciasto z drobno pokrojonymi ananasami, bitą śmietaną i galaretką
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Upiec dwa takie same biszkopty na dużej blasze o wymiarach: 34/24 cm. Podałam składniki na jeden biszkopt. Białka ubić, dodawać stopniowo cukier i po jednym żółtku. Następnie przesiane mąki z proszkiem i gorącą wodę. Przelać do formy ale zostawić około 5 łyżek ciasta, do którego dodajemy kakao. Ciemne ciasto wylać na jasne i patyczkiem przemieszać. Piec 25 minut w 175 stopni. Żelatynę rozmieszać w 1/4 szklanki wrzącej wody. Przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i serkiem. Połączyć z żelatyną. Galaretki rozmieszać i odstawić do stężenia. Drobno pokroić. Na pierwszy (nasączony sokiem ananasowym) biszkopt wyłożyć 3/4 masy. Na masie ułożyć kilka drobno pokrojonych plastrów ananasowych ,połowę pokrojonej galaretki i garść pokruszonych bezików. Przykryć drugim blatem. Docisnąć. Na wierzchu rozsmarować resztę bitej śmietany i udekorować galaretką.Pokruszyć beziki.