Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dwukolorowy ucieraniec"
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 180
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 202
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 75
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 180
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 202
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 75
Składniki
Jasne ciasto: jaja ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Ubijając, stopniowo dodawać na zmianę mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do przygotowanej formy, wygładzić wierzch.
Ciemne ciasto: masło utrzeć z cukrem. Miksując, kolejno dodawać jajka. A potem mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i kakao. Ciemne ciasto rozsmarować na jasnym cieście w formie.
Połówki obranych jabłek naciąć w cienkie wachlarzyki i lekko powciskać w ciasto. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C. Wystudzone ciasto pokroić tak, by na środku każdej porcji była połówka jabłka.Źródło: Życie na gorąco