Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dwukolorowy ucieraniec"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Jasne ciasto: jaja ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Ubijając, stopniowo dodawać na zmianę mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do przygotowanej formy, wygładzić wierzch.
Ciemne ciasto: masło utrzeć z cukrem. Miksując, kolejno dodawać jajka. A potem mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i kakao. Ciemne ciasto rozsmarować na jasnym cieście w formie.
Połówki obranych jabłek naciąć w cienkie wachlarzyki i lekko powciskać w ciasto. Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C. Wystudzone ciasto pokroić tak, by na środku każdej porcji była połówka jabłka.Źródło: Życie na gorąco