Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dynia nadziewana kaszą i mięsem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Składniki
Dynie umyj, osusz. Z 4 sztuk odetnij wierzchołek. Środek dyni (miękki miąższ oraz pestki) wydrąż za pomocą łyżki. Oprósz solą oraz pieprzem. Dynie wraz z czapeczkami ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 25 minut w temperaturze 180°C.
Pozostałą dynię przekrój wzdłuż, usuń pestki. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Mięso umyj, pokrój w kostkę, oprósz solą oraz pieprzem. Cebule drobno posiekaj. Szczypior umyj, osusz, posiekaj. Umyte pomidorki przekrój na pół.
Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Wrzuć mięso i mieszając smaż aż się zarumieni. Następnie dodaj cebulę i jeszcze chwilę smaż. Przełóż do miseczki, przykryj folią aluminiową.
Na patelnię wlej 1 łyżkę oleju i wrzuć dynię. Mieszając smaż aż zmięknie. Do dyni dodaj usmażone mięso oraz pomidorki koktajlowe, podsmażaj około 2 min. Do gorącej kaszy dodaj dynię z mięsem oraz szczypior, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gorące dynie wypełnij farszem.
60 minut. Porcja: 500 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie