Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dynia z farszem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Z dyni odetnij korzonek, tworząc pokrywkę, i wytnij miąższ.
Mięso włóż do miseczki, do- daj przyprawy, posiekaną cebulę i czosnek oraz ser żółty starty z odrobiną dyniowego miąższu.
Chleb namocz przez chwilę w mleku (nie odciskaj). Dodaj masę mięsną, całość dokładnie wymieszaj, po czym włóż do wydrążonej dyni i ugnieć. Wierzch zakryj pokrywką.
Nasmaruj dynię oliwą, zawiń w folię i włóż do brytfanki wypełnionej wodą. Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 70 minut.
90 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 360Źródło: Super TV