Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dynia z farszem"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 164
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 164
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Z dyni odetnij korzonek, tworząc pokrywkę, i wytnij miąższ.
Mięso włóż do miseczki, do- daj przyprawy, posiekaną cebulę i czosnek oraz ser żółty starty z odrobiną dyniowego miąższu.
Chleb namocz przez chwilę w mleku (nie odciskaj). Dodaj masę mięsną, całość dokładnie wymieszaj, po czym włóż do wydrążonej dyni i ugnieć. Wierzch zakryj pokrywką.
Nasmaruj dynię oliwą, zawiń w folię i włóż do brytfanki wypełnionej wodą. Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 70 minut.
90 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 360Źródło: Super TV