Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dyniowa fantazja z mięsem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 694
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 38
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 64
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 402
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 694
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 38
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 64
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 402
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, osusz. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Przykryj je folią spożywczą i schowaj do lodówki.
Dynię obierz ze skórki, usuń środek z pestkami, a miąższ pokrój w średniej wielkości kosteczkę. Dymki dokładnie oczyść, opłucz, pokrój na nieco większe kawałki. Czosnek obierz, bardzo drobno posiekaj. Imbir również obierz i zetrzyj na tarce o małych otworkach. Bulion mocno podgrzej. Koperek opłucz, osusz i grubo posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy.
Wrzuć dymki z czosnkiem i imbirem. Chwilę smaż. Wsyp ryż i mieszając, smaż, aż ziarenka staną się szkliste. Dodaj dynię i smaż jeszcze 3 min. Zacznij wlewać po 150 ml bulionu i gotuj risotto na małym ogniu (ok. 30 min), mieszając co jakiś czas (kolejną porcję bulionu wlewaj dopiero, gdy poprzednia się wchłonie).
Na drugiej patelni rozgrzej resztę oliwy i usmaż na niej filety. Risotto wymieszaj z serem, koperkiem, masłem i 1/2 łyżeczki płatków chili. Przypraw solą i pieprzem. Filety pokrój w plastry, ułóż na risotto.Źródło: Tina