Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dyniowy gulasz z kiełbasą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 184
Składniki
Dynię umyj, przekrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Rozłóż na blasze pokrytej pergaminem. Skrop dynię olejem i zapiekaj w 180 st. przez 20-30 minut.
W tym czasie kiełbasę pokrój w plasterki. Soczewicę wrzuć na wrzątek (bez soli) i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, osącz na sicie. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Upieczoną i lekko przestudzoną dynię obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i kiełbasę, przesmaż na złoto. Dodaj przeciśnięty czosnek oraz upieczoną dynię. Smaż razem kilka minut. Dodaj soczewicę, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
czas ok. 40 min; porcja – 290 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety