Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dyniowy gulasz z kiełbasą"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3909
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1027
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3909
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1027
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Dynię umyj, przekrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Rozłóż na blasze pokrytej pergaminem. Skrop dynię olejem i zapiekaj w 180 st. przez 20-30 minut.
W tym czasie kiełbasę pokrój w plasterki. Soczewicę wrzuć na wrzątek (bez soli) i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, osącz na sicie. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Upieczoną i lekko przestudzoną dynię obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i kiełbasę, przesmaż na złoto. Dodaj przeciśnięty czosnek oraz upieczoną dynię. Smaż razem kilka minut. Dodaj soczewicę, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
czas ok. 40 min; porcja – 290 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety