Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka moje trzyletniej córki na choinkę.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25191
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25191
Składniki
Wykonanie: Wymieszaj składniki suche. Mleko podgrzej dodaj masło i miód do rozpuszczenia i połączenia się składników. Połącz składniki suche i mokre, dobrze wyrób ciasto. Ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką, rozwałkuj i wycinaj dowolnego kształtu ciasteczka. Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15. Czas pieczenia zależy o grubości pierników. Upieczone i ostudzone pierniczki posmaruj przygotowanym lukrem i ozdób cukiereczkami.