Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pyszne rogaliki zrobisz w 30 min. idealne do naszej popołudniowej kawusi.Zapraszam na przepis.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Ciasto francuskie pokroić w 8 trójkątów tak jak na fotce. Na każdy trójkąt połozyc trochę kremu kasztanowego. Zwinąć w rulonik od części szerszej. Ułozyć na blaszce wyłożonej papierm do pieczenia.Pozmarować mlekiem. Herbatnik rozbić wałkiem lub tłuczkiem i posypać nasze rogaliki.Wstawic do nagrzanego piekarnika do 200 stopni ipioec okolo 25 min. Wstawiamy naśrodkową półkę.
Oto gotowe rogaliki idealne do kawy czy cappuccino. Na więcej filmow zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na smakerze lub na moj kanał na You Tube Mangiare u Ewki. Smacznego!