Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe rurki z kremem stracciatella i kawa Proffee
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1327
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 239
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1327
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 239
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i kroimy na wąskie około 1,5-2 cm paseczki. Nawijamy na metalowe foremki wcześniej wysmarowane tłuszczem tak by nachodziły na siebie.. Grubo posypujemy cukrem. Układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok 8min. Po upieczeniu zdejmujemy z foremek.
|Śmietanę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy startą czekoladę i mieszamy. Smietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy całkowicie wystudzone rurki.
Kawa: Mleko miksujemy razem z proszkiem proteinowym. Do szklanki z lodem nalewamy espresso i wypełniamy mlekiem .