Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana kaczka świąteczna"
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1082
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 391
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10902
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1082
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 391
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10902
Składniki
Ugotowane grzyby pod duś na oleju z cebulą, połową czosnku i ugotowaną kaszą i dopraw. Nadziej posoloną kaczkę.
Zepnij skórę kaczki 2 patyczkami do szaszłyków. Przepleć je na krzyż. Po depnij też kuperek, żeby farsz nie wypadał.
Natrzyj tuszkę solą, resztą czosnku i oprósz kminkiem. Prze łóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz w 220°C ok. 90 min.
120 min • Porcja 345 kcal • Koszt porcji ok. 7 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie