Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowana kaczka świąteczna"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 104
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 104
Składniki
Ugotowane grzyby pod duś na oleju z cebulą, połową czosnku i ugotowaną kaszą i dopraw. Nadziej posoloną kaczkę.
Zepnij skórę kaczki 2 patyczkami do szaszłyków. Przepleć je na krzyż. Po depnij też kuperek, żeby farsz nie wypadał.
Natrzyj tuszkę solą, resztą czosnku i oprósz kminkiem. Prze łóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz w 220°C ok. 90 min.
120 min • Porcja 345 kcal • Koszt porcji ok. 7 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie