Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane pomidory po prowansalsku"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Przygotuj pomidory. Odetnij górną część pomidora, od strony szypułki i usuń komory nasienne. Zdejmij skórę z kiełbasy i posiekaj ją. Obierz i posiekaj czosnek, pietruszkę.
Wyłóż ryżem dno żaro odpornego naczynia. Czapeczki pomidorów połóż na ryżu.
Namocz chleb bez skórki w oliwie i zmiksuj z dodatkiem posiekanego czosnku.
Dodaj do farszu z kiełbasy jajko, posiekaną pietruszkę i zmiksowany chleb. Dobrze wymieszaj, dopraw, jeśli trzeba. Pomidory nafaszeruj jak największą ilością mięsa. Polej oliwą i piecz przez 45 minut.Źródło: Olivia