Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany bakłażan"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 600
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 794
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 308
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 600
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 794
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 308
Składniki
Bakłażana przekrój na pół, wydrąż miąższ (pozostaw ściankę grubości pół centymetra), posyp solą. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę i obgotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Pokrój cebulę, por, posiekaj czosnek i papryczkę chili.
Podsmaż mielone mięso, dodaj przecier i keczup. Wrzuć pokrojone warzywa i smaż. Dodaj ziemniaki, trochę startego żółtego sera i przypraw.
Farszem napełnij połówki bakłażana. Zapiekaj 20 minut w temp. 180°C. Pod koniec pieczenia posyp resztą sera.Źródło: Kurier TV