Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7584
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 208
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2429
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 530
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7584
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 208
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2429
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 530
Składniki
Z mąki, masła, jaj, śmietany i octu wyrobic ciasto. Zbic mocno wałkiem. Podzielic na części i rozwałkowac na grubośc ok. 1 mm. Pokroic radełkiem lub nożem na paski o szerokości ok. 3 cm. a te ukośnie pokroic na długośc 12-15 cm. Przez środek każdego paska zrobic 5-centymetrowe podłużne nacięcie i przez nie przewlec jeden koniec ciasta. W płaskim naczyniu rozgrzac smalec lub olej. Na gorący tłuszcz układac faworki i smażyc na złoty kolor. Wyłożyc na bibułkę, a gdy ociekną z tłuszczu, kłaśc na półmisek i obsypywac cukrem. Smacznego.