Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2828
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 297
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 248
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2828
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 297
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 248
Składniki
Z mąki, masła, jaj, śmietany i octu wyrobic ciasto. Zbic mocno wałkiem. Podzielic na części i rozwałkowac na grubośc ok. 1 mm. Pokroic radełkiem lub nożem na paski o szerokości ok. 3 cm. a te ukośnie pokroic na długośc 12-15 cm. Przez środek każdego paska zrobic 5-centymetrowe podłużne nacięcie i przez nie przewlec jeden koniec ciasta. W płaskim naczyniu rozgrzac smalec lub olej. Na gorący tłuszcz układac faworki i smażyc na złoty kolor. Wyłożyc na bibułkę, a gdy ociekną z tłuszczu, kłaśc na półmisek i obsypywac cukrem. Smacznego.