Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miska,stolnica,wałek,radełko bądź nóż,patelnia,
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6017
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6017
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę,żółtka,śmiętanę kwaśną, dodajemy szczyptę soli,łyżkę masła.Wszystkie składniki łączymy.Wysypujemy na stolnicę i ugniatamy ciasto.Ciasto wałkujemy na cienki placek,kroimy na cienkie paski.Po środku każdego prostokąta robimy małe nacięcia .Złap za jeden koniec i wywiń przez środek.W ten sposób robimy chrusty.Na patelnię z wysokim rantem wlej olej, poczekaj aż olej dobrze się nagrzeje i układaj faworki.Pieczemy na rumiany kolor.Na końcu posypujemy cukrem pudrem.