Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miska,stolnica,wałek,radełko bądź nóż,patelnia,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 851
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 702
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6108
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4868
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 851
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 702
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6108
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4868
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę,żółtka,śmiętanę kwaśną, dodajemy szczyptę soli,łyżkę masła.Wszystkie składniki łączymy.Wysypujemy na stolnicę i ugniatamy ciasto.Ciasto wałkujemy na cienki placek,kroimy na cienkie paski.Po środku każdego prostokąta robimy małe nacięcia .Złap za jeden koniec i wywiń przez środek.W ten sposób robimy chrusty.Na patelnię z wysokim rantem wlej olej, poczekaj aż olej dobrze się nagrzeje i układaj faworki.Pieczemy na rumiany kolor.Na końcu posypujemy cukrem pudrem.