Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak byłam mała babcia takie robiła! teraz ja zrobiłam dla bratanicy
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Bite faworki bije się aby miały bardzo ładne bąbelki. Na stolnicę wysypuję mąkę, sól, cukier, w dołek wlewam żółtka i dodaję śmietanę. Przepis jest dosyć dokładny i powinno wyjść ciasto jak na pierogi. Jeśli jest za suche to zawsze można dobić żółtko, lub dodać śmietany. Uformowane ciasto obijam wałkiem przez 10 minut aż w cieście zaczną się tworzyć płaskie bąble. Potem ciasto powinno odpocząć godzinę pod ścierką. Później wystarczy rozwałkować, pokroić, zawinąć i usmażyć na smalcu lub oleju rzepakowym. Bardzo łatwy przepis ale trzeba w faworki włożyć trochę serca i siły :)