Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
faworki smaczne, na drugi dzień równie kruche, ale ciężko się je wałkuje
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 6953
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 113
Jeśli poszukujesz pomysłu na danie, które jest szybkie w przygotowaniu, smacz...
Odsłon: 6953
Farsze porobiony ( kapusta z grzybami a skład to kiszona kapusta suszone pod...
Odsłon: 113
Składniki
Mikserem ucieramy miękkie masło , skórkę pomarańczową, sól oraz cukier.
Następnie dodajemy po jajku, a na końcu mąkę i skrobię. Gdy ciasto jest jednorodne, należy zawinąć ją w folię spożywczą oraz schować do lodówki najlepiej na 24 godziny.
Następnego dnia wykładamy ciasto na oprószony mąką blat. Wałkujemy na ok 3-4mm grubości i formujemy faworki: ciasto tniemy na paski , w środku wzdłuż nacinamy ostrym nożem i koniec faworka przewlekamy przez środek nacięcia.
Na rozgrzany smalec wkładamy faworki i smażymy na zloty kolor. Odsączmy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.