Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
faworki smaczne, na drugi dzień równie kruche, ale ciężko się je wałkuje
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5133
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29573
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19144
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 894
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5133
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29573
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19144
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 894
Składniki
Mikserem ucieramy miękkie masło , skórkę pomarańczową, sól oraz cukier.
Następnie dodajemy po jajku, a na końcu mąkę i skrobię. Gdy ciasto jest jednorodne, należy zawinąć ją w folię spożywczą oraz schować do lodówki najlepiej na 24 godziny.
Następnego dnia wykładamy ciasto na oprószony mąką blat. Wałkujemy na ok 3-4mm grubości i formujemy faworki: ciasto tniemy na paski , w środku wzdłuż nacinamy ostrym nożem i koniec faworka przewlekamy przez środek nacięcia.
Na rozgrzany smalec wkładamy faworki i smażymy na zloty kolor. Odsączmy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.