Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co roku staram się robic faworki z różnych nowych przepisów ale te są dla mnie najlepsze!!!!!. Zrobiłam z połowy porcji, rozwałkowałam najcieniej jak mogłam..;) żeby było ich więcej.:) i wyszły dwa kopiaste talerze...
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Na blat wysypujemy wszystkie rodzaje mąki. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Tłuczkiem lub wałkiem "wybijamy"ciasto.
Cieniutko wałkujemy; im cieniej tym lepiej. Kroimy paski o 3-4cm szerokości i około 10 cm długości. Po środku robimy nacięcie, jeden koniec faworka przekładam przez dziurkę. Na patelni rozgrzewamy smalec ( ja pączki i faworki smażę tylko i wyłącznie na smalcu) . Następnie wrzucamy faworki i smażymy chwilkę, aż nabiorą złotego koloru.
Odkładamy na talerz z papierowym ręcznikiem, kiedy trochę przestygną posypujemy cukrem pudrem....