Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fioletowe łódeczki z mięsem i owocem granatu"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7771
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7771
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Bakłażany przekrój wzdłuż, ułóż na blasze i piecz przez 30 minut w temperaturze 200°C. Zagotuj osoloną szklankę wody z łyżeczką oleju, wsyp kaszę, przemieszaj. Zmniejsz gaz, gotuj kwadrans na wolnym ogniu pod przykryciem, zdejmij z ognia. Garnek z kaszą zawiń w ciepły koc, odstaw na godzinę. Kaszę możesz w ten sposób przygotować rano.
Paprykę pokrój w kostkę. Na oleju podsmaż mięso, przypraw słodką papryką, papryką chilli, solą i pieprzem. Dodaj pokrojoną paprykę i kaszę, przemieszaj. Do bakłażanów nakładaj farsz, posyp orzeszkami i pestkami granatu, zapiekaj przez 20 minut w temp. 190°C. Dekoruj listkami rukoli.Źródło: Dobry Tydzień