Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe ciasto dyniowe fit z mąką jaglaną
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5723
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7200
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12740
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5723
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7200
Składniki
Dynię obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. W misce zmiksuj na wysokich obrotach jajka na puszystą masę. Dodaj powoli cukier brzozowy, ciągle miksując oraz olej kokosowy. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksuj dokładnie. Dodaj dynię, kardamon i cynamon i wymieszaj masę łyżką. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut. Składniki wystarczają na formę o średnicy 18 cm. Przygotuj lukier z cukru pudru brzozowego, dodając do niego odrobinę wody tak, aby powstała gęsta biała masa. Polej ciasto lukrem. Mniam!