Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski deser TIRAMISU w wersji szybkiego deseru, uproszczoną bez jajek!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Serek mascarpone i jogurt powinny być schłodzone. Mascarpone dokładnie wymieszać z jogurtem oraz cukrem. Połowę biszkoptów nasączyć w ciepłej kawie i układać nimi dno foremki. Wyłożyć połowę kremu i przykryć kolejną warstwą nasączonych w kawie biszkoptów, przykryć pozostałym kremem i wyrównać. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny lub na całą noc.Przed samym podaniem tiramisu oprószyć kakao przesianym przez sitko i udekorować owocami.