Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy piernik
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Jajka zmiksuj w całości do uzyskania puszystej konsystencji, dodaj miód, mąkę oraz mleko, przyprawy i kakao, i ciągle miksuj. Kiedy powstanie gładka masa, dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i marchewkę, i wymieszaj. Ciasto przelej do formy „keksówki” wyłożonej papierem do pieczenia lub użyj formy silikonowej. Nagrzej piekarnik do 160 stopni i piecz przez około 45 minut. W tym czasie przygotuj zdrową polewę. W rondelku podgrzej lekko olej, dodaj ksylitol i karob oraz 2 łyżki wody. Mieszaj, aż składniki się połączą. Jeżeli to nie nastąpi, dodaj więcej wody i dodawaj ją, aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji. Gotowy pienik polej ciepłą polewą czekoladową.
Pyszny, aromatyczny piernik na bazie ciasta dojrzewającego. Właśnie przez to...
Odsłon: 61
Proste w wykonaniu smaczne ciasteczka czekoladowe.
Odsłon: 1792
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 54
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 352
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 88
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 121
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 54
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 352
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 88
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 121
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Jajka zmiksuj w całości do uzyskania puszystej konsystencji, dodaj miód, mąkę oraz mleko, przyprawy i kakao, i ciągle miksuj. Kiedy powstanie gładka masa, dodaj proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i marchewkę, i wymieszaj. Ciasto przelej do formy „keksówki” wyłożonej papierem do pieczenia lub użyj formy silikonowej. Nagrzej piekarnik do 160 stopni i piecz przez około 45 minut. W tym czasie przygotuj zdrową polewę. W rondelku podgrzej lekko olej, dodaj ksylitol i karob oraz 2 łyżki wody. Mieszaj, aż składniki się połączą. Jeżeli to nie nastąpi, dodaj więcej wody i dodawaj ją, aż do osiągnięcia jednolitej konsystencji. Gotowy pienik polej ciepłą polewą czekoladową.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 128
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 128