Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
W misce wymieszaj 200 g cukru razem z jajkami, dodaj mleko i aromat waniliowy. Na patelni z pozostałego cukru zrób karmel i wlej do metalowych foremek.
Foremki uzupełnij masą jajeczno-waniliową, wstaw do kąpieli wodnej. Piecz godzinę i 40 minut w 130 st. C. Jeśli masa zaczyna „rosnąć”, zmniejsz temp. do 100 st. C.
Flan jest gotowy, gdy będzie miał gęstą konsystencję. Odstaw do ostygnięcia i serwuj na zimno. Udekoruj masą kajmakową.
Czas przygotowania: 120 minut (bez stygnięcia) 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień