Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 235
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104560
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 235
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104560
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Składniki
W misce wymieszaj 200 g cukru razem z jajkami, dodaj mleko i aromat waniliowy. Na patelni z pozostałego cukru zrób karmel i wlej do metalowych foremek.
Foremki uzupełnij masą jajeczno-waniliową, wstaw do kąpieli wodnej. Piecz godzinę i 40 minut w 130 st. C. Jeśli masa zaczyna „rosnąć”, zmniejsz temp. do 100 st. C.
Flan jest gotowy, gdy będzie miał gęstą konsystencję. Odstaw do ostygnięcia i serwuj na zimno. Udekoruj masą kajmakową.
Czas przygotowania: 120 minut (bez stygnięcia) 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień