Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
W misce wymieszaj 200 g cukru razem z jajkami, dodaj mleko i aromat waniliowy. Na patelni z pozostałego cukru zrób karmel i wlej do metalowych foremek.
Foremki uzupełnij masą jajeczno-waniliową, wstaw do kąpieli wodnej. Piecz godzinę i 40 minut w 130 st. C. Jeśli masa zaczyna „rosnąć”, zmniejsz temp. do 100 st. C.
Flan jest gotowy, gdy będzie miał gęstą konsystencję. Odstaw do ostygnięcia i serwuj na zimno. Udekoruj masą kajmakową.
Czas przygotowania: 120 minut (bez stygnięcia) 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień