Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny w Hiszpanii flan to rodzaj pudingu. Ten jest niesamowicie kremowy i delikatny. Sprobujcie a na pewno nie pozalujecie.
Dwa zaroodporne naczynia, jedno z nich wieksze do wypelnienia woda, blender
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40651
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1043
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3373
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40651
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1043
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3373
Składniki
Wszystkie skladniki wrzucamy do duzej miski i dokladnie blendujemy. Przelewamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego karmelem lub syropem czekoladowym i przykrywamy zaroodporna pokrywka lub folia aluminiowa. Wkladamy do wiekszego naczynia wypelnionego woda (powinna siegac mniej wiecej do polowy miski z flanem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC, okolo 90 minut. Sprawdamy patyczkiem, powinien napotkac niewielki opor i wyjsc wilgotny, ale nie mokry. Przed podaniem schladzamy w lodowce przez conajmniej 4 godziny, a najlepiej cala noc. Smacznego!