Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny w Hiszpanii flan to rodzaj pudingu. Ten jest niesamowicie kremowy i delikatny. Sprobujcie a na pewno nie pozalujecie.
Dwa zaroodporne naczynia, jedno z nich wieksze do wypelnienia woda, blender
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 214
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 217
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 521
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 143
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 214
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 217
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 521
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 143
Składniki
Wszystkie skladniki wrzucamy do duzej miski i dokladnie blendujemy. Przelewamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego karmelem lub syropem czekoladowym i przykrywamy zaroodporna pokrywka lub folia aluminiowa. Wkladamy do wiekszego naczynia wypelnionego woda (powinna siegac mniej wiecej do polowy miski z flanem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC, okolo 90 minut. Sprawdamy patyczkiem, powinien napotkac niewielki opor i wyjsc wilgotny, ale nie mokry. Przed podaniem schladzamy w lodowce przez conajmniej 4 godziny, a najlepiej cala noc. Smacznego!