Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny w Hiszpanii flan to rodzaj pudingu. Ten jest niesamowicie kremowy i delikatny. Sprobujcie a na pewno nie pozalujecie.
Dwa zaroodporne naczynia, jedno z nich wieksze do wypelnienia woda, blender
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 113
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 541
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1470
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 40
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 113
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 541
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1470
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 40
Składniki
Wszystkie skladniki wrzucamy do duzej miski i dokladnie blendujemy. Przelewamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego karmelem lub syropem czekoladowym i przykrywamy zaroodporna pokrywka lub folia aluminiowa. Wkladamy do wiekszego naczynia wypelnionego woda (powinna siegac mniej wiecej do polowy miski z flanem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC, okolo 90 minut. Sprawdamy patyczkiem, powinien napotkac niewielki opor i wyjsc wilgotny, ale nie mokry. Przed podaniem schladzamy w lodowce przez conajmniej 4 godziny, a najlepiej cala noc. Smacznego!