Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny w Hiszpanii flan to rodzaj pudingu. Ten jest niesamowicie kremowy i delikatny. Sprobujcie a na pewno nie pozalujecie.
Dwa zaroodporne naczynia, jedno z nich wieksze do wypelnienia woda, blender
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13241
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5791
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7430
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13241
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5791
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7430
Składniki
Wszystkie skladniki wrzucamy do duzej miski i dokladnie blendujemy. Przelewamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego karmelem lub syropem czekoladowym i przykrywamy zaroodporna pokrywka lub folia aluminiowa. Wkladamy do wiekszego naczynia wypelnionego woda (powinna siegac mniej wiecej do polowy miski z flanem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC, okolo 90 minut. Sprawdamy patyczkiem, powinien napotkac niewielki opor i wyjsc wilgotny, ale nie mokry. Przed podaniem schladzamy w lodowce przez conajmniej 4 godziny, a najlepiej cala noc. Smacznego!