Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularny w Hiszpanii flan to rodzaj pudingu. Ten jest niesamowicie kremowy i delikatny. Sprobujcie a na pewno nie pozalujecie.
Dwa zaroodporne naczynia, jedno z nich wieksze do wypelnienia woda, blender
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 648
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 130
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 192
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 648
Bardzo szybki tort bezowy z gotowych blatów z kremem mascarpone i ulubionymi...
Odsłon: 130
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 192
Składniki
Wszystkie skladniki wrzucamy do duzej miski i dokladnie blendujemy. Przelewamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego karmelem lub syropem czekoladowym i przykrywamy zaroodporna pokrywka lub folia aluminiowa. Wkladamy do wiekszego naczynia wypelnionego woda (powinna siegac mniej wiecej do polowy miski z flanem) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC, okolo 90 minut. Sprawdamy patyczkiem, powinien napotkac niewielki opor i wyjsc wilgotny, ale nie mokry. Przed podaniem schladzamy w lodowce przez conajmniej 4 godziny, a najlepiej cala noc. Smacznego!