Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, tak wiem że flapjack robi się z dodatkiem masła i golden syrup, ale moja wersja tego brytyjskiego przysmaku jest dużo prostsza i o niebo lepsza niż orginalny batonik. Batonik bardzo, bardzo słodki i kaloryczny, ale czasem warto zgrzeszyć. Dla mnie flapjack jest najlepszy dopiero za kilka dni kiedy posiedzi troszkę rozkrojony w temperaturze pokojowej i lekko stwardnieje.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117348
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8096
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1738
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1371
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117348
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8096
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1738
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1371
Składniki
Do miski wrzucamy płatki owsiane, a do nich dodajemy mleko skondensowane. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy.
Gotową masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia małą blaszkę ( u mnie kwadratowa).
Wyrównujemy. Blaszkę wrzucamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Na następny dzień kroimy masę na małe prostokąty.
Smacznego !!!