Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu ciasto, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22815
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15232
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4921
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45844
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 769
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22815
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15232
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4921
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45844
Składniki
Mąkę przesiewamy razem proszkiem do pieczenia oraz solą. Masło razem z cukrem miksujemy na jasną i puszystą masę przez ok. 5 min. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, następnie ekstrakt z wanilii. Zmniejszamy obroty miksera i wsypujemy suche składniki. Tortownice o śr. 26 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto na wierzch wykładając pokrojony rabarbar i posypując migdałami. Pieczemy w temp. 200 C przez 35 min. do uzyskania złotej skórki. Po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego.