Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie makaroniki"
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 115
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 101
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 316
Królowa grilla :)
Odsłon: 115
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 86
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Cukier puder wymieszaj z migdałami. Białka ubij z cukrem na lśniącą masę. Dodaj barwnik oraz cukier puder z mąką. Wymieszaj. Masa jest gotowa, gdy wyciśnięta z rękawa cukierniczego na blaszkę nie rozlewa się. Jeśli jest za rzadka, dosyp trochę pudru.
Blaszkę wyłóż pergaminem. Wyciskaj oddalone od siebie kółka o średnicy ok. 2 cm. Zostaw je na 10 minut na blaszce, by przeschły. Piecz w 150°C przez 20 minut. Mają mieć skorupkę z zewnątrz i miękki środek.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz ze śmietanką. Ostudzony krem wyciśnij na spód makaronika, dołóż maliny i delikatnie przykryj drugim ciastkiem. Małe kleksy kremu zrób również na wierzchu ciasteczka. Udekoruj owocami.Źródło: Naj