Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie makaroniki"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 426
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 426
Składniki
Cukier puder wymieszaj z migdałami. Białka ubij z cukrem na lśniącą masę. Dodaj barwnik oraz cukier puder z mąką. Wymieszaj. Masa jest gotowa, gdy wyciśnięta z rękawa cukierniczego na blaszkę nie rozlewa się. Jeśli jest za rzadka, dosyp trochę pudru.
Blaszkę wyłóż pergaminem. Wyciskaj oddalone od siebie kółka o średnicy ok. 2 cm. Zostaw je na 10 minut na blaszce, by przeschły. Piecz w 150°C przez 20 minut. Mają mieć skorupkę z zewnątrz i miękki środek.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz ze śmietanką. Ostudzony krem wyciśnij na spód makaronika, dołóż maliny i delikatnie przykryj drugim ciastkiem. Małe kleksy kremu zrób również na wierzchu ciasteczka. Udekoruj owocami.Źródło: Naj