Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie makaroniki"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 331
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 667
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 331
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 409
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 667
Składniki
Cukier puder wymieszaj z migdałami. Białka ubij z cukrem na lśniącą masę. Dodaj barwnik oraz cukier puder z mąką. Wymieszaj. Masa jest gotowa, gdy wyciśnięta z rękawa cukierniczego na blaszkę nie rozlewa się. Jeśli jest za rzadka, dosyp trochę pudru.
Blaszkę wyłóż pergaminem. Wyciskaj oddalone od siebie kółka o średnicy ok. 2 cm. Zostaw je na 10 minut na blaszce, by przeschły. Piecz w 150°C przez 20 minut. Mają mieć skorupkę z zewnątrz i miękki środek.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i połącz ze śmietanką. Ostudzony krem wyciśnij na spód makaronika, dołóż maliny i delikatnie przykryj drugim ciastkiem. Małe kleksy kremu zrób również na wierzchu ciasteczka. Udekoruj owocami.Źródło: Naj