Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wymyślone prze ze mnie ślimaczki dyniowe.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Ciasto pokroić na paski po 6 cm, nałożyć farsz dyniowy, zawinąć na pół formować ślimaczki. Piec w 200 stopniach przez 25 - 30 minut, pięć minut przed końcem nakryć folią aluminiową.
farsz dyniowy : Dynię obraną oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę, dodać do garnka z odrobiną wody, gotować do miękkości, gdy już jest wystarczająco miękka odcedzić na durszlaku z nadmiaru wody. Zblenderować, dodać cukier i cynamon.Pozostałą część farszu zamroziłam przyda się do babeczek lub ciasta dyniowego.