Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki w wersji weneckiej.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 260
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4843
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44909
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 260
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4972
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4843
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44909
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 523
Składniki
Rodzynki zalałem na 15 minut gorącą wodą, odsączyłem. Wymieszałem mąkę, sól, cukier, jajko, drożdże i rodzynki. Wyrobiłem ciasto, stopniowo dolewając mleka. Ciasto przełożyłem do natłuszczonej miski, przykryłem ściereczką, odstawiłem w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu jedną łyżką nabierałem porcje ciasta, a za pomocą drugiej łyżki zsuwałem do rozgrzanego w głębokim rondlu oleju. Smażyłem z obu stron, odsączyłem na papierowym ręczniku, posypałem cukrem pudrem.