Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mmmm :) Pychotka :D
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1197
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1197
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy tak jak ziemniaki na frytki.
Do miski z rozpuszczonym masłem dodajemy cynamon i 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i wrzucamy pokrojone jabłka. Delikatnie mieszamy, żeby jabłka dokładnie pokryły się masłem z cynamonem. Następnie wyrzucamy na blachę do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( 200 stopni) na ok. 10-15 minut ( aż się lekko przyrumienią).
Sos: Mleko gotujemy z cukrem trzcinowym i laską wanilii. Śmietankę mieszamy z mąką i dodajemy do mleka. Sos gotujemy ciągle mieszając, na małym ogniu ok. 5 minut , żeby zgęstniał.
Frytki podajemy z gotowym kremem. Smacznego! :)