Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mmmm :) Pychotka :D
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1083
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 391
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10903
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2601
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1083
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4883
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 391
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 859
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10903
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy tak jak ziemniaki na frytki.
Do miski z rozpuszczonym masłem dodajemy cynamon i 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i wrzucamy pokrojone jabłka. Delikatnie mieszamy, żeby jabłka dokładnie pokryły się masłem z cynamonem. Następnie wyrzucamy na blachę do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika ( 200 stopni) na ok. 10-15 minut ( aż się lekko przyrumienią).
Sos: Mleko gotujemy z cukrem trzcinowym i laską wanilii. Śmietankę mieszamy z mąką i dodajemy do mleka. Sos gotujemy ciągle mieszając, na małym ogniu ok. 5 minut , żeby zgęstniał.
Frytki podajemy z gotowym kremem. Smacznego! :)