Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka czereśniowa

Galaretka czereśniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Galaretka czereśniowa"

Składniki

  • 1/2 kg mrożonych owoców leśnych lub czereśni
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 1/2 szklanki gruboziarnistego cukru
  • białko jajka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Owoce rozmroź i lekko osusz. Galaretki rozpuść w litrze wody, dodaj większą część czereśni lub owoców leśnych i schłodź. Resztę odłóż.

  2. Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą. Wylej tężejącą galaretkę z owocami i wstaw na minimum godzinę do lodówki.

  3. Odłożone owoce maczaj w białku, a następnie w cukrze. Udekoruj nimi tężejącą galaretkę.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń