Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem. Poniżej prosty sposób na galaretkę kawową. To pyszny, pobudzający i orzeźwiający deser.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Składniki
Kawą zaparzyć w ekspresie z dwóch szklanek wody (lub w garnuszku, zaparzoną kawę przecedzić). Cukier rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Żelatynę zalać 1 łyżką wody i odstawić na minutę. Połączyć kawę z syropem cukrowym, aromatem i żelatyną, mieszając aż żelatyna się rozpuści. Gdy galaretka przestygnie przelać ją do 4 lub 6 małych szklaneczek i wstawić na około 6-8 godzin do lodówki, aż stężeje. Na galaretkę nałożyć bitą śmietanę, udekorować płatkami czekoladowymi i podać.