Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto na zimno na waflach zapraszam po przepis
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6656
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6656
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
W trzech osobnych miskach w 1,5 szkl wrzątku rozpuszczam galaretki każda inny kolor. Galaretki odstawiam by całkowicie zastygły można zrobic na noc dzień wcześniej .Żelatynę rozpuszczam w 1/3 wrzątku odstawiam by ostygła .
Do miski daje cukier puder i wlewam zimna śmietanę 30 % ubijam na sztywno dodaje ostudzona żelatynę i śmietanę 18 % miksuje.
Na dno tortownicy wykladam, wafel gruba kratka do góry w razie potrzeby docinam wielkość do formy ,na wafel wykladam trzecia cześć masy śmietanowej .
Stężałe galaretki kroje w kosteczkę łączę wszystkie kolory i polowe galaretek wykladam na masę śmietanową, na galaretki druga polowa masy śmietanowej i reszta kolorowych galaretek i na wierzch trzecia cześć masy śmietanowej i na wierzch drugi wafel lekko czymś przyciskam i wstawiam na kilka godzin do lodówki a najlepiej na noc by wszystko dobrze stężało .