Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gemista, czyli faszerowane pomidory na ciepło"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1126
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1126
Składniki
porcji, 20 min, pieczenie ok. 15 min, porcja: 390 kcal, cena: 4-4,50 zł.
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, duś kilka minut. Dodaj sos, pieprz, miętę, natkę, sól i ryż (możesz dodać też cukinię lub zieloną paprykę). Duś chwilę, aż sos odparuje i dodaj szczyptę cukru.
Pomidory umyj, zetnij górę, wydrąż. Dodaj miąższ do reszty nadzienia. Nafaszeruj wydrążone pomidory i do każdego wlej dodatkowo łyżkę ciepłej wody. 3 Do blachy wlej 1,5 szkl. ciepłej wody i 1/3 szkl. oleju. Ułóż pomidory. Piecz ok. 15 min.Źródło: Świat kobiety