Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy budyń to zdrowy deser nie tylko dla dzieci, można go podać z syropem malinowym, czekoladowym lub z ulubionymi owocami. Idealny również jako baza do kremów.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 89
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 302
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 66
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 89
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1347
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 302
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 66
Składniki
Z pół litra mleka odlej szklankę, wlej do miseczki, dodaj żółtka, aromat, mąkę i zmiksuj mikserem na gładko .
Resztę mleka zagotuj z cukrem, do gotującego się mleka wlej masę jajeczną i cały czas mieszając ugotuj budyń .
Budyń przełóż do miseczek lub pucharków i podaj z ulubionymi dodatkami lub utrzyj z masłem na puszystą masę i otrzymasz krem maślano - budyniowy .