Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, te gofry są dla Ciebie :)
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 117
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 362
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 242
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3464
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 117
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 362
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 242
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3464
Składniki
Z podanych składników wyjdzie 8 kwadratowych gofrów Jajka zmiksować z cukrem na gładko, dodać wodę i olej. W osobnym naczyniu wymieszać suche składniki. I stopniowo dodawać je do składników mokrych wymieszanych. Na końcu dodać startą marchew. Gofrów nie należy zbyt mocno przypiekać. Wierzch udekorować karmelizowaną marchwią; małą marchewkę należy zetrzeć na drobnych oczkach, wsypać 4 łyżeczki cukru. Przypiekać na suchej patelni,aż stanie się chrupiąca. Polecam ten dodatek do gofrów. Smacznego.