Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry z twarogiem to zdrowsza wersja klasycznego deseru. Cudownie smakują podane ze świeżymi owocami lub domową konfiturą. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Sprawdzą się na słodkie śniadanie lub deser dla całej rodziny.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 304
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40437
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 304
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40437
Składniki
Twaróg przełóż do miski i rozdrobnij go widelcem. Dodaj ksylitol.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka przełóż do miski z twarogiem. Składniki wymieszaj. Następnie do masy twarogowej dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Wlej mleko i olej. Składniki wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę. Ubitą pianę z białek przełóż do ciasta. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Gofry z twarogiem piecz w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.