Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry z twarogiem to zdrowsza wersja klasycznego deseru. Cudownie smakują podane ze świeżymi owocami lub domową konfiturą. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Sprawdzą się na słodkie śniadanie lub deser dla całej rodziny.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2022
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9629
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3297
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6734
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2022
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9629
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3297
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6734
Składniki
Twaróg przełóż do miski i rozdrobnij go widelcem. Dodaj ksylitol.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka przełóż do miski z twarogiem. Składniki wymieszaj. Następnie do masy twarogowej dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Wlej mleko i olej. Składniki wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę. Ubitą pianę z białek przełóż do ciasta. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Gofry z twarogiem piecz w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.