Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry z twarogiem to zdrowsza wersja klasycznego deseru. Cudownie smakują podane ze świeżymi owocami lub domową konfiturą. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Sprawdzą się na słodkie śniadanie lub deser dla całej rodziny.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 106
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 106
Składniki
Twaróg przełóż do miski i rozdrobnij go widelcem. Dodaj ksylitol.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka przełóż do miski z twarogiem. Składniki wymieszaj. Następnie do masy twarogowej dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Wlej mleko i olej. Składniki wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę. Ubitą pianę z białek przełóż do ciasta. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Gofry z twarogiem piecz w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.