Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki w botwinie"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
Ryż gotuję w osolonej wodzie ok. 10 min. Studzę. Liście botwiny myję, blanszuję ok. 3 min we wrzątku. Mięso mielone mieszam z ryżem, doprawiam solą, pieprzem, papryką.
Na każdy liść botwiny nakładam po porcji (ok. łyżki)farszu, liście zwijam.
Gołąbki układam ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym zalewam bulionem z suszonymi warzywami, duszę 20 min. Odkrywam naczynie, zapiekam 15 min.
Są też bardzo smaczne z sosem, na przykład pomidorowym z czosnkiem. Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie