Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki w sosie chili"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Ryż ugotuj na półsypko, a następnie wymieszaj z mięsem, jajkiem, solą i pieprzem.
Kapustę umyj i gotuj ok. 10 minut, żeby zmiękła. Potem oddziel liście od głąba. Na każdym z nich ułóż po porcji farszu i zwiń w paczuszki.
Włóż gołąbki do dużego garnka wyłożonego warstwą liści, zalanymi bulionem. Dopraw całość solą, pieprzem oraz suszoną bazylią i oregano. Gotuj potrawę ok. 30-40 minut na średnim ogniu.
Na sam koniec wlej przecier pomidorowy z kartonika oraz dorzuć nacięte i podsmażone na patelni papryczki chili. Zagęść sos mąką wymieszaną z wodą.
Gotowe gołąbki podawaj z ziemniakami pure lub ze świeżą bułeczką.
Małgorzata Kwiatkowska z KrapkowicŹródło: Super TV