Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z grzybami i ziołami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 196
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9304
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 196
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9304
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł
Grzyby czyścimy i myjemy, 3/4 kroimy w kostkę, przesmażamy na połowie rozgrzanego tłuszczu razem z drobno pokrojoną cebulą. Starannie mieszamy z tartą bułką, jajkiem, majerankiem, solą i pieprzem. Resztę grzybów zachowujemy.
Farsz nakładamy na liście sparzonej kapusty, zawijamy w gołąbki i ciasno układamy w rondlu. Zalewamy rosołem i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu 25-30 minut. Pod koniec duszenia dodajemy odłożone grzyby, wcześniej pokrojone i przesmażone na reszcie tłuszczu.
Z masła i mąki robimy zasmażkę. Gołąbki wyjmujemy, a do wywaru wlewamy śmietanę. Gotujemy 5 minut. Sos zagęszczamy zasmażką, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy do gołąbków.
Wartość odżywcza jednej porcji 189 kcal Białko 9 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 22 gŹródło: Rewia