Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z kaszą gryczaną i serem"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1744
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 16
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3637
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1744
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 16
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3637
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy, studzimy.
Kapustę rozbieramy na liście.
Jedną skrojoną cebulę przesmażamy na oleju. Mieszamy kaszę, podsmażoną cebulę, pokruszony twaróg, startą mozzarellę, posiekane orzechy, jajka, zmiażdżony czosnek, zioła, sól i pieprz. Masę wykładamy na liście kapusty, zwijamy w gołąbki.
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Na dnie brytfanny układamy plastry pomidorów, przekładając je talarkami drugiej cebuli. Na wierzch dajemy gołąbki. Zalewamy bulionem.
Przykrywamy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC i pieczemy 45 minut. Gołąbki wyjmujemy na półmisek. Sos z pieczenia z pomidorami i cebulą miksujemy i podajemy do potrawy.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 183 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia