Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z kaszą i pieczarkami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 178
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 417
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 178
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 417
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Składniki
Kaszę opłucz. Pieczarki oczyść, drobniutko pokrój. Cebule obierz, posiekaj. Rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij połowę cebuli. Dodaj pieczarki i kaszę. Dolej bulion. Gotuj, aż kasza będzie miękka. Często mieszaj.
Kapustę oczyść, wytnij głąb. Główkę włóż do gotującej się wody. Po kilku minutach wyjmij. Zdejmij 8 wierzchnich liści. Resztę kapusty drobno pokrój. Natkę opłucz, posiekaj. Razem z pokrojoną kapustą dodaj do masy z kaszy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Farsz rozłóż na liściach kapusty. Ciasno zwiń. Gołąbki smaż na reszcie oleju przez 10 minut. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu podduś resztę cebuli i pomidory. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie zmiksuj. Podawaj do gołąbków.Źródło: Naj