Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z soczewicą"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 255
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 255
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 47
Składniki
Z kapusty usuń głąb, podgotuj ją, po czym zdejmij liście.
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle razem z czosnkiem i pieczarkami.
Soczewicę ugotuj w bulionie. Miękką przepuść przez maszynkę razem z podsmażonymi warzywami i grzybami.
Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, pieprz, majeranek i posiekany koperek.
Zawiń farsz w liście kapusty, ułóż je w garnku, zalej bulionem i ugotuj do miękkości. Na koniec zapraw przecierem i śmietaną.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Sikorska</strong>Źródło: Kurier TV