Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z soczewicą"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Z kapusty usuń głąb, podgotuj ją, po czym zdejmij liście.
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle razem z czosnkiem i pieczarkami.
Soczewicę ugotuj w bulionie. Miękką przepuść przez maszynkę razem z podsmażonymi warzywami i grzybami.
Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, pieprz, majeranek i posiekany koperek.
Zawiń farsz w liście kapusty, ułóż je w garnku, zalej bulionem i ugotuj do miękkości. Na koniec zapraw przecierem i śmietaną.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Sikorska</strong>Źródło: Kurier TV