Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z soczewicą"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2151
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Składniki
Z kapusty usuń głąb, podgotuj ją, po czym zdejmij liście.
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle razem z czosnkiem i pieczarkami.
Soczewicę ugotuj w bulionie. Miękką przepuść przez maszynkę razem z podsmażonymi warzywami i grzybami.
Do masy dodaj jajka, bułkę tartą, pieprz, majeranek i posiekany koperek.
Zawiń farsz w liście kapusty, ułóż je w garnku, zalej bulionem i ugotuj do miękkości. Na koniec zapraw przecierem i śmietaną.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Sikorska</strong>Źródło: Kurier TV